Wat is PMU (Permanente make-up)

Permanente make-up is het inbrengen van pigmenten in je huid.

De meest gevraagde behandelingen hebben betrekking op je wenkbrauwen, eyeliner en je lippen. Zijn jouw wenkbrauwen niet meer goed van vorm? Loopt jouw eyeliner altijd uit aan het einde van de dag? Ben je allergisch voor make-up? Kun je je niet meer zo goed opmaken zonder bril? Permanente make-up biedt de oplossing!

Met permanente make-up kunnen de sterke kanten van je gezicht worden geaccentueerd en de minder sterke kanten gecamoufleerd of gecorrigeerd worden. Zo voel je je dagelijks meer zelfverzekerd.

Is permanente make-up geschikt voor jou?

In principe is permanente make-up voor iedereen geschikt. Voordat je begint met een behandeling worden er vragen gesteld over jouw gezondheid. Er zijn een paar redenen om geen permanente make-up te ondergaan, zoals:

  • Als je ‘zwaar’ diabetespatiënt bent. Je huid heelt vaak slecht en je hebt een grotere kans op infecties.
  • Als je heel vaak een koortslip hebt, is een liplijn af te raden.
  • Heb je keloidvorming, dan is permanente make-up voor jou geen geschikte behandeling.

Wenkbrauw behandeling

Wanneer je komt voor een wenkbrauwbehandeling, worden eerst je bestaande wenkbrauwen mooi in model geëpileerd. Het is niet nodig om je eigen wenkbrauwen af te scheren. Het is namelijk veel natuurlijker om aan te vullen wat je mist dan weg te halen wat je hebt.

Dan worden de wenkbrauwen voorgetekend in de vorm en kleur die bij je gezicht en huid past. Wanneer je tevreden bent, worden de wenkbrauwen gepigmenteerd. Er zijn verschillende soorten technieken. In overleg wordt gekeken welke techniek het beste bij jou past.

Is de behandeling na één keer klaar?

Nee, je wordt gemiddeld 2-3 keer behandeld voor een mooi resultaat. Er zit steeds 6 weken tussen de behandelingen in zodat je huid goed kan herstellen. De nabehandelingen worden apart berekend (zie prijslijst).

Eyeliner behandeling

Wanneer je komt voor een eyeliner behandeling, gaan we eerst de eyeliners voortekenen. Er zijn namelijk vele verschillende eyeliners, dun, dik, met wing, zonder wing of alleen een infra lash (lijntje tussen de wimpers).

Wanneer de eyeliners helemaal goed zijn voortekend, worden ze pas gepigmenteerd.

Wat kan je verwachten na de behandeling?

Het kan zijn dat de huid rond de ogen vocht vasthoudt en dik wordt. Je kunt de huid nakoelen om de zwelling zo snel mogelijk te laten slinken. Als je dit ongeveer 20 minuten doet, zal de zwelling snel afnemen.

Bekijk de behandelingen