Wat is PMU (Permanente make-up)

Permanente make-up is het inbrengen van pigmenten in de huid.

De meest gevraagde behandelingen hebben betrekking op de wenkbrauwen, eyeliner en de lippen. Zijn uw wenkbrauwen niet meer goed van vorm? Loopt uw eyeliner altijd uit aan het einde van de dag? Bent u allergisch voor make-up? Kunt u zich niet meer zo goed opmaken zonder bril? Permanente make-up biedt de oplossing!

Met permanente make-up kunnen de sterke kanten van het gezicht worden geaccentueerd en de minder sterke kanten gecamoufleerd of gecorrigeerd worden. Zo voelt u zich dagelijks meer zelfverzekerd.

Is permanente make-up geschikt voor mij?

In principe is permanente make-up voor iedereen geschikt. Voordat u begint met een behandeling worden er vragen gesteld over uw gezondheid. Er zijn een paar redenen om geen permanente make-up te ondergaan. O.a.:

  • Indien u ‘zwaar’diabetes patient bent. Uw huid heelt vaak slecht en u hebt een grotere kans op infecties.
  • Als u heel vaak een koortslip hebt is een liplijn af te raden.
  • Heeft u keloidvorming dan is permanente make-up voor u geen geschikte behandeling.

Wenkbrauw behandeling.

Wanneer u komt voor een wenkbrauw behandeling dan worden eerst uw bestaande wenkbrauwen mooi in model geëpileerd. Het is niet nodig om uw eigen wenkbrauwen af te scheren. Het is namelijk veel natuurlijker om aan te vullen wat u mist dan weg te halen wat u heeft.

Dan worden de wenkbrauwen voorgetekend in de vorm en kleur die bij uw gezicht en huid past. Wanneer de klant tevreden is dan worden de wenkbrauwen gepigmenteerd. Er zijn verschillende soorten technieken. In overleg word gekeken welke techniek het beste bij u past.

Is de behandeling na één keer klaar?

Nee, u wordt gemiddeld 2-3 keer behandeld voor een mooi resultaat. Er zit steeds 6 weken tussen de behandelingen in zodat de huid goed kan herstellen.

Eyeliner behandeling.

Wanneer u komt voor een eyeliner behandeling dan gaan we eerst de eyeliners voortekenen. Er zijn namelijk vele verschillende eyeliners, dun, dik, met wing, zonder wing of alleen een infra lash (lijntje tussen de wimpers).

Wanneer de eyeliners helemaal goed zijn voorgetekend dan worden ze pas gepigmenteerd.

Wat kan ik verwachten na de behandeling?

Het kan zijn dat de huid rond de ogen vocht vasthoudt en dik wordt. U kunt de huid nakoelen om de zwelling zo snel mogelijk te laten slinken. Als u dit ongeveer 20 minuten doet, zal de zwelling snel afnemen.

Bekijk de behandelingen